Het verhaal Stenströms begon in 1899 toen de Zweedse kleermaker August Stenström werd overstelpt met bestellingen. Zijn reputatie als een uitstekende hemdenmodemaker had zich in de stad verbreid. Alle elegant geklede mannen in Helsingborg wilden een van zijn meesterwerken, en Stenström vond het moeilijk om bij te blijven. Om aan de behoeften van zijn verfijnde klanten te voldoen, besloot hij een overhemdenfabriek te bouwen. Onder strikt toezicht van Stenström kon nu een groter aantal kwaliteitshemden worden geproduceerd.

Na verloop van tijd floreerde zijn bedrijf en het nieuws verspreidde zich wijd en zijd. Meer mensen ontdekten de kledingstukken van Stenström, b.v. veel van de bereisde en veeleisende zeekapiteins die door de haven van Helsingborg voeren. Toen ze terugkeerden naar hun thuisland, gekleed in de elegante outfits van Stenströms, hielpen ze hem onbewust om een wereldwijde exporteur te worden.

Tot op de dag van vandaag staat Stenströms internationaal bekend om zijn onberispelijke kwaliteit. Zij gebruiken alleen de beste stoffen en versieringen om klassieke en eigentijdse kleding te maken. De perfecte pasvorm en gevoel gebaseerd op 120 jaar duurzaam vakmanschap.

"All of our garments are a tribute to the integrity and knowledge of the tailor August Stenström.

Every day we dedicate ourselves to live up to his uncompromising standards of quality."

Voor meer informatie bekijk de Stenströms website:

stenstroms.com/en